De kanarie in de kolenmijn – ALLEEN VOOR LEDEN

18.50

Wissen
Categorie:

Beschrijving

Leden van de Partij voor de Dieren kunnen het boek De kanarie in de kolenmijn van Marianne Thieme en Ewald Engelen voordelig kopen via de webshop. Partijleden betalen slechts € 18,50 inclusief verzendkosten (winkelwaarde: € 19,95). Het is nóg voordeliger om meerdere exemplaren te bestellen, want ieder extra boek dat een lid koopt kost maar € 16,-. Niet-leden kunnen het boek in een boekwinkel of online kopen, onder andere via bol.com.

Ewald Engelen en Marianne Thieme waarschuwen tegen de onhoudbaarheid van de huidige politieke en financiële keuzes. Als een kanarie in de kolenmijn signaleren zij gevaren die onze toekomst bedreigen. Dat het fossiele denken gedurende lange tijd zo’n beetje alle verzamelde reserves aan fossiele brandstoffen erdoor heeft gejaagd. Dat honger niet het gevolg is van te weinig voedselproductie, maar dat het vooral gaat over voedselverdeling en -verspilling. Dat de strijd om water er niet één is van de verre toekomst.

De meeste politici en wetenschappers kiezen voor marginale veranderingen binnen de status quo waarbinnen we ons richten op meer economische groei en meer vrijhandel. Ewald Engelen en Marianne Thieme pleiten voor een radicale koerswijziging. Engelen vanuit economisch perspectief, Thieme vanuit ecologisch oogpunt. Ze komen tot een gemeenschappelijke conclusie: het financiële systeem en het politieke stelsel zijn volledig vermolmd. Plan B is onontkoombaar.

Uitgeverij Prometheus

Print Friendly, PDF & Email